top of page

DAVID OG JONATAN

Forestillingen David og Jonatan er oppkalt etter det tyvende kapittelet i Første Samuelsbok i Det Gamle Testamentet, som forteller historien om den dype kjærligheten mellom gjetergutten David og kongssønnen Jonatan. Med paralleller til bibelen skal vi fortelle en historie som handler om kjærlighet så sterk at den overlever samfunnets og troens barrierer.

 

I forestillingen møter vi David, som hver kveld låser seg inn i en tom kirke der han får besøk av sin avdøde kjæreste Jonatan. Her har de den samme samtalen igjen og igjen; vi får innblikk i parets utfordrende fortid, preget av traumatiske erfaringer med homoterapi og oppvekst i et kristen-tyrannisk miljø. Men denne kvelden blir annerledes, da Jonatan for første gang avslører den virkelige bakgrunnen for sin død. Med et kritisk blikk på det kristenkonservative miljøet i Norge, tar forestillingen et oppgjør med de drepende konsekvensene av ikke å kunne elske fritt.

Dramatiker: Carl Morten Amundsen

Regissør: Maud Monceyron Jonassen

Skuespillere: Knut Anders Sørum og Andreas Koschinski Kvisgaard

Komponister: Knut Anders Sørum og Knut Bjørnar Asphol Lysdesigner: Kyrre Heldal Karlsen

Plakatfoto: Taras Bezpalyi

 

Forestillingen produseres av Det Norske Fosse-kompaniet i samarbeid med Kulturkirken Jakob, og er støttet av Oslo kommune, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen, Oslo Teatersenter, Det Norske Komponistfond, Fond for frilansere og FFUK.

TRS00360__edited.jpg

Foto: Taras Bezplayi

FORESTILLINGSDATOER:

KLIKK PÅ ØNSKET DATO FOR Å SE BILLETTSALG

Foto: Taras Bezplayi

bottom of page