top of page

Det Norske Fosse-kompaniet ble stiftet i 2019 av skuespillere Andreas Koschinski Kvisgaard og Maud Monceyron Jonassen. Med Jon Fosses velsignelse startet de to kompaniet med mål om å ta med Fosses dramatikk ut til distriktene. Deres første forestilling, Natta syng sine songar (2019), hadde premiere i Præstgar’n i Snertingdal, og dro følgende på en turné som strakk seg over 8 fylker. 

Kompaniets metode er å jobbe i små, konsentrerte kunstneriske team, der samtlige har innvirkning på tvers av hverandres fagfelt. Målet er å dyrke eierskapsfølelsen til alle involverte, og skape et rom der de kreative prosessene som skjer i fellesskap er sentral.

 

Siden kompaniets oppstart i 2019 har ambisjonene vokst, og kompaniet ønsker nå også å løfte frem nye dramatiske verker. Gjennom samarbeid med både ferske og etablerte dramatikere, ønsker vi å legge til rette for utvikling av nye manus og å produsere urpremierer av ferdige verker. Vår første urpremiere, David og Jonatan av Carl Morten Amundsen, ble spilt i Kulturkirken Jakob februar 2024.
 

Har du en tekst eller idé du ønsker å få produsert og ønsker å jobbe med oss? Ta kontakt på detnorskefossekompaniet@gmail.com

Skillelinje med logo.png
Fotograf_ Erika Hebbert.jpg

Maud Monceyron Jonassen er eier og kunstnerisk leder av Det Norske Fosse-kompaniet. Hun er utdannet skuespiller fra Westerdals Oslo ACT og Conservatoire National Supérieur d’Art Dramatique i Paris. Siden endt utdanning har hun jobbet som skuespiller, regissør og produsent, og har realisert fem forestillinger og et forprosjekt under Det Norske Fosse-kompaniet. I tillegg har hun vært engasjert som produsent og produksjonsleder for bl.a. Kompani Oval og Elvekompaniet. I 2023 debuterte hun som dramatiker i samarbeid med Martin Lotherington.

Foto: Erika Hebbert

Andreas Koschinski Kvisgaard er medeier og kunstnerisk rådgiver i Det Norske Fosse-kompaniet. Han er utdannet skuespiller fra Westerdals Oslo ACT og Teaterhögskolan i Helsingfors. Siden endt utdanning har han blant annet laget forestillingen Ingen er homo i 2.divisjon sammen med Carl Morten Amundsen, vært med å etablere Det Norske Fosse-kompaniet og turnert med forestillingen Jeg er kolibri. For øvrig har han spilt en rekke roller ved bl.a. Det Norske Teatret og Turnéteatret i Trøndelag. 

Foto: Siren Høyland

bottom of page